Hoppa till sidans innehåll
F02 Järnvägen Cup 2012

En "euphorisk" helg i dubbel bemärkelse

29 MAJ 2012 15:49
Sannadals SK F02 berättar om sin upplevelse på Järnvägen Cup som spelades 26-27 maj i Hallsberg.
  • Skapad: 29 MAJ 2012 15:49

Sannadals F02 hade förberett sig för sin första borta-cup i över 1 månad så på tåget mot Hallsberg och Järnvägen-cup satt det 9 laddade tjejer. Väl framme och efter en hel del tissel-tassel somnade de tillslut och flög sedan upp lördag morgon för att spela sin första match.

F02 på Järnvägen Cup 2012

Motståndet var Skogås duktiga tjejer. Lagen följdes åt till 4-4, då SSK började dra ifrån och i halvtid ledde vi med säkra 13-8. Tjejerna spelade ett bra passningsspel och vann med 31-15. Målrekord!! Andra matchen blev desto mer nervpirrande. RP If från Linköping inledde stark och tog ledningen. Vi kunde inte riktigt få grepp på deras skyttar men lyckades gå till vila med 16-15 i resultat. I andra halvlek fick vi nog! 3 snabba mål och vår ledning var garanterad. Vi försvarade oss bra, låste motståndet och tog dagens andra seger med siffrorna 29-25. Efter 2 matcher och lunch gick vi upp på rummet och laddade inför dagens tredje sammandrabbning.

Utanför strålade solen och himlen var blå. Vi pratade taktik och en och annan spökhistoria blev det också :) Namnet "Guif" lät roligt, tyckte vi och matchen blev också rolig :). Vi slog återigen vårt målrekord och vann med säkra 44-16. Helt otroligt! Denna seger betydde att vi var säkrade för A-slutspel och att resultatet i sista matchen, den mot Polisens IF, bara skulle avgöra om vi hamnade 1:a eller 2:a i tabellen. Matchen blev en fantastisk uppvisning i bra och rolig coachning och samspel. Vi vann med 34-7 och slutade som gruppsegrare.

Fyra matcher senare, lördag eftermiddag, värk i ben och armar..men det hindrade oss inte från att gå och bada! Sen var det dags för lördagsgodis, men grejen var att alla aktiva i cupen skulle ha det samtidigt. Köerna som mötte oss på ICA-butiken sträckte sig "mils-långa". Sjukt mycket folk och godishyllorna var i princip tömda. Vi fick vårt godis och sen väntade "Eurovision" på storbildsskärm i aulan. Vi såg Loreen sjunga men sen gav vi upp. Det var glada men slitna tjejer som strax efter kl. 23 sa godnatt och somnade.

Finaldag och super-laddat i laget! Nu gällde det, vinna kvarten eller åka ut? Motståndet var Vadstena HF. Solens strålar gjorde det otroligt hett och jobbigt att spela, men den vilja och kämpaglöd som tjejerna visade, gav dem en överlägsen seger med 30-23. VI ÄR I SEMI!!!, hördes jubla när slutsignalen kom.

Semifinalen blev en kamp mot klockan! Motståndet var skottstarka Handens SK. Har nog aldrig varit med om en jämnare match. I halvtid stod det 14-14. Lagen följdes
åt och när slutsignalen ljöd efter 2x20min var ställningen, 27-27. Domaren meddelade att matchen skulle avgöras med "golden goal". De inledde med ett anfall och sköt över. Vi anföll men missade med ett stolpskott, blev stressade när Handen tog returen, fick friläge och satte sista målet. Handen vann med 27-28 och vårt äventyr slutade.

F02 firar tredje plats i Järnvägen Cup 2012

Erika, Sara, Linnea, Ulrika, Tintin, Viktoria, Emelie, Sara T och Madde, där har vi namnen på de glada och stolta tjejerna! Vi visste att vi har ett kanon-lag men att det skulle bli en sådan överlägsen helg och en 3:de plats var fantastiskt!

Tjejerna tog emot varsin välförtjänt medalj och en pokal som ett bevis på vilka otroligt duktiga och ödmjuka spelare och lagkamrater de är. Vi ska absolut inte glömma tränarna, Felicia och Hanna, som coachade på ett skickligt sätt. Tack så mycket!

Nu laddar vi om batterierna och ser fram emot Eken Cup!

Fler bilder finns på Sannadals Facebooksida.
Skribent: Leyla Demiray

Stolta sponsorer av Sannadalskänslan:
Dunross Stiftelse Measol MittGym Coop Fruängen Plint AB

Materialpartners

Adidas

Stadium

Postadress:
Sannadals SK - Handboll
c/o Stefan Lundberg, Vantörsvägen 209
12555 Älvsjö

Kontakt:
Tel: 0703737136
E-post: This is a mailto link

Se all info