Hoppa till sidans innehåll

Kampen om idrottshallen vid Johan Skyttes fortsätter

19 FEB 2016 11:11
Sannadals ordförande Robert Hultqvist skriver här ett öppet brev angående den nya idrottshallen vid Johan Skyttes skola. "Vi behöver er hjälp att påverka politikerna"
  • Skapad: 19 FEB 2016 11:11

Hej alla handbollare!

Sannadals SK och Älvsjö AIK är med i en förening som heter Hallar i Stockholm.nu där föreningar inom idrotterna handboll, innebandy och basket har gått ihop för att påverka politikerna och lyfta frågan om ändamålsenliga fullstora hallar i Stockholms stad.


Tillsammans driver vi ett arbete för att synliggöra hallfrågan i Stockholm stad och att skolan och idrott måste samverka för att bygga bort hallbristen.


Till namninsamlingen!

Vi vet alla att bristen på bra och fullstora hallar där vi kan träna handboll är stor. Stockholm har nästan dubbelt så många invånare per fullstor hall som t.ex. Göteborg och Malmö. Nu pågår projektering av en ny idrottshall vid Johan Skytte skolan. Den är planerad att placeras bredvid den befintliga gamla lilla hallen som redan finns. Kostnaden för detta har beräknats till 38 miljoner. Det katastrofala är att man planerar att bygga en ”liten” hall, inte en fullstor som behövs för handboll och innebandy.


Det skall tilläggas att Älvsjö/Solberg stadsdel idag inte har en fullstor hall trots att vi har många ungdomar som spelar handboll i Sannadals SK och innebandy i Älvsjö AIK, som är en av Sveriges största innebandyföreningar. Därför sitter många av oss och kör bil till intilliggande stadsdelar för att våra barn ska få träna.


Vårt förslag är att man river befintlig hall som är gammal och i stort behov av renovering samt att den är indelad i två små hallar som inte går att använda till varken handboll eller innebandy. Att man därefter bygger en fullstor hall. Att det går att få ekonomi i detta finns det gått om exempel på, samt att vi i Älvsjö kan få en hall dit barnen kan gå för att utöva sina aktiviteter. Det spar både tid och framförallt miljö när vi kan få träna i närområdet.


Vi behöver er hjälp att påverka politikerna, detta snabbt och högt då planerna att bygga kan vara aktuellt redan i sommar. Vi har tagit fram en namninsamlingslista som vi hoppas att ni vill skriva under, den hittar ni på länken nedan.

Till namninsamlingen!


Vi behöver också all hjälp vi kan få att lyfta detta, prata med era grannar vänner och bekanta. Har ni kontakter med politiker, journalister eller andra som kan lyfta detta så är vi jätteglada om ni hör av er till mig med kontaktuppgifter så vi kan utöka våra ansträngningar att få politikerna att inse att man är på väg att bygga bort sig både ur nyttjandeperspektiv och ekonomiskt.

 

Med en förhoppning om att vi ska få en fullstor hall i vår stadsdel.

 

Med vänlig hälsning

Robert Hultqvist

Ordförande

Sannadals SK

072-2057950

Till namninsamlingen! 

Skribent: Rickard Westerlind
Epost: This is a mailto link

Stolta sponsorer av Sannadalskänslan:
Dunross Stiftelse Measol MittGym Coop Fruängen Plint AB

Materialpartners

Adidas

Stadium

Postadress:
Sannadals SK - Handboll
c/o Stefan Lundberg, Vantörsvägen 209
12555 Älvsjö

Kontakt:
Tel: 0703737136
E-post: This is a mailto link

Se all info