Hoppa till sidans innehåll

Säsongen då det mesta gick stolpe ut (herrlagskrönika)

10 MAJ 2009 11:00
Precis som damlaget hade även herrlaget inför säsongen fått en ny tränare i Roger Nilsen istället för Pierre Binderis. Med nya fräscha tankar och spelidéer var målsättningen att laget skulle vara ett lag i toppen av divison 3. Dock saknade man flertalet viktiga spelare som hade valt att sluta eller bytt klubb och resultaten blev därför inte riktigt som man tänkt sig. Här kommer en resume av säsongen.
  • Skapad: 10 MAJ 2009 11:00

Herrlagets coach Pierre Binderis valde efter säsongen 07/08 att lämna över tränarsysslan till den nye tränaren Roger Nilsen.  Pierre hade varit i Sannadals herrlag i 5-6 år och har varit en stark personlighet i divison 3 som de flesta lag man mött lärt känna.

 

Säsongen inleddes med att man mötte SoIK Hellas borta i Lidingöhallen. Laget gjorde där en riktigt god insats men man fick till slut se sig besegrade med 27-21. Matcherna därefter mot Lidingö SK (förlust 30-18) och Jakan HK (seger 25-21) var mer en transportsträcka för att avsluta DM där man slutade 3a i gruppen. Därmed hade inga chanser till vidare avancemang och DM var slut för den här gången.  

 

Laget åkte därefter i början på September iväg till Enköping för sitt årliga träningsläger. Lägret som tidigare haft väldigt god uppslutning hade den här gången en väldigt dålig uppslutning. Att genomföra ett ordentligt träningsläger på enbart 1 målvakt och drygt 10-12 utespelare är inte tillräckligt.

 

I säsongen första seriematch startade man mot Carl Lamm som förra säsongen vann division 4. Matchen var av väldigt god kvalité men Carl Lamm som mestadels består av äldre rutinerade herrar visade direkt vart skåpet skulle stå och vann en komfortabel seger med 36-31. Carl Lamm stod även till slut som seriesegrare bör nämnas.

 

Med stukat självförtroende ställdes man i andra matchen mot AIK som efter säsongen 07-08 i Allsvenskan valde att placera sig i divison 3. AIK drog ifrån direkt och hade en ledning med 15-1 och därmed var den matchen över, slutresultat 18-29. AIK landade till slut på en säker andraplats efter tidigarenämnda Carl Lamm.

 

Nu hade tankarna omställts till att man måste vinna och så gjorde man i nästkommande match mot Nacka HK. Men därefter kom det en dyster tid med 7 raka förluster och laget började nu känna rejäl press för att inte åka ur divisionen. Hemma mot Stockholmspolisen.

 

I sista matchen inför jul mötte man HF Lidingölaget och i denna match visade man ett otroligt självförtroende och tålamod som man hoppades skulle bestå resten av säsongen. Man radade därefter upp en hel del bra matcher mot Gauthiod, Tyresö, Salem men man åkte även på säsongens bottennapp i bortaförlusten mot Sorunda. Säsongen avslutades med 5 raka förluster och spel i divison 4 nästa säsong var därför ett faktum.

 

Att sammanfatta denna säsong utan att vara kritiskt är därför svårt även fast det fanns ljusglimtar. Skälet till att det gick som det gick är nog att man byggde upp för höga förväntningar hos sig själva och när spelet inte stämde sjönk moralen till botten. Laget spelade utan självförtroende och saknade det lilla extra i de viktiga matcherna som behövs för att vinna. Sedan skall man inte skylla på att man även hade en hel del otur i både domslut och ramträffar. Men jag måste ändå nämna att om laget hade fått in det där förbenade stolpskottet eller inte fått den där tvivelaktiga utvisningen i slutskedet hade nog saker kunnat se annorlunda ut. Detta har nog delvis med den låga träningsnärvaron att göra.

 

Dock vill jag säga till alla spelarna i herrlaget att trots att det har varit tufft både på plan och på bänken anser jag att det är starkt att man försökt jobba med spelglädjen. Man har skapat en god stämning i laget och detta ger hopp om en snart återseende i division 3. Jag hoppas att alla stannar och att vi kan bygga ett bra lag inför säsongen 2009/10!

Skribent: Peter Lundberg

Stolta sponsorer av Sannadalskänslan:
Dunross Stiftelse Measol MittGym Coop Fruängen Plint AB

Materialpartners

Adidas

Stadium

Postadress:
Sannadals SK - Handboll
c/o Stefan Lundberg, Vantörsvägen 209
12555 Älvsjö

Kontakt:
Tel: 0703737136
E-post: This is a mailto link

Se all info