Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niclas Nässlander

Angående artikel i Mitti

10 SEP 2016 21:16
Lokaltidningen Mitti publicerade en artikel om hallbristen i Älvsjö. Artikeln "Hallbristen får barn i Älvsjö att sluta idrotta" är dock lite missvisande och Sannadal vill här förtydliga situationen.
  • Skapad: 10 SEP 2016 21:16

Att hallbristen i Stockholm, och i Älsvjö i synnerhet, är stor är tyvärr inget nytt. Det är en faktor som påverkar Sannadals verksamhet mycket och vi jobbar ständigt med frågan.

I artikeln som publicerades i Mitti den 7 september så framställs det som att barn slutar i Sannadal på grund av hallbristen. Så är inte fallet.

Sannadal har en tydlig vision och strategi att växa med fler som vill spela handboll tillsammans. Vi växer i antalet medlemmar varje år sen föreningen tillsammans enades kring denna vision. Det är på grund av det fantastiska arbete som våra ledare gör ute i hallarna med våra barn, ungdomar och vuxna.

Tyvärr är det inte lätt att växa som förening i Stockholm. Som artikeln beskriver har vi i Älvsjö blivit av med hallar. Någon ny har också tillkommit, men desto fler har  försvunnit. Dessa förutsättningar tvingas vi dagligen anpassa oss efter. Vi är fast beslutna att vi ska bedriva en utvecklande och glädjefylld verksamhet tillsammans. Vi kommer fortsätta välkomna nya spelare och fylla hallarna fulla med barn och ungdomar som idrottar tillsammans. Genom att göra det kommer politikerna till slut tvingas bygga fler hallar.

Ibland tvingas vi ge vissa träningsgrupper väldigt obekväma tider eller hallar långt borta som gör det svårt att delta i en idrottsförening. Förutsättningar som gör att barnen inte kan ta sig till hallen själva (hallen är för långt borta) eller föräldrarna hjälpa barnen till hallen (inte hunnit sluta på jobbet osv).

Vi ledare i Sannadal hjälps åt så mycket vi bara kan för att bedriva vår härliga verksamhet på bästa sätt under de rådande förutsättningarna. Genom samarbete lyckas vi med detta. Fler och fler upptäcker vår härlig gemenskap och vill vara en del av den. Det gillar vi.

Framgång genom gemenskap!

Artikeln finns att läsa på mitti.se

Skribent: Rickard Westerlind
Epost: This is a mailto link

Stolta sponsorer av Sannadalskänslan:
Dunross Stiftelse Measol MittGym Coop Fruängen Plint AB

Materialpartners

Adidas

Stadium

Postadress:
Sannadals SK - Handboll
c/o Stefan Lundberg, Vantörsvägen 209
12555 Älvsjö

Kontakt:
Tel: 0703737136
E-post: This is a mailto link

Se all info