Hoppa till sidans innehåll

Derbyseger mot Swithiod i Västertorpshallen

23 MAR 2022 09:00
Herrar A inledde säsongen med derbyseger mot IF Swithiod. I lördags avslutade vi på lika fint sätt, nämligen med seger hemma i Västertorpshallen med 27-24.
  • Skapad: 23 MAR 2022 09:00

Två lag som båda tränar och har hemmahall i Västertorpshallen. I lördags var det dags för ett riktigt derby i herrarnas division två som avslutning på säsongen 2021/2022. Sannadals SK var klara favoriter på förhand efter att ha vunnit mötet i början av säsongen.

Swithiod började dock bäst när inte Sannadal fick till det offensiva försvarsspelet. Efter inledande 3-0 så kom Sannadal igång och gick förbi. Försvaret fungerade och vi kunde dra ifrån till 9-14 i  halvtid.

I andra halvlek fortsatte Sanadals övertag i femton minuter och då var ställningen hela 12-22. Matchen kändes  avgjord, men Switte hade inte gett upp. De började krypa närmare och sista sex minutrarna fick Sannadal hela tre utvisningar vilket gjorde att man spelade med en spelare mindre nästan hela avslutningen på matchen. Då kunde Swithiod krypa ännu närmare, men avståndet var för stort. 24-27 blev slutresultatet.

Målbäst i Sannadals SK var Teodor Tamm med sina sex mål som också vinner lagets skytteliga denna säsong med ett mål före Jesper Persson och Jacob Holmberg (jämnt i toppen).

Sannadals SK Herrar A slutar därmed på en sjunde plats i division 2 säsongen 2021/2022.

Foto: Matthew Tipple

Skribent: Rickard Westerlind
E-post: This is a mailto link

Stolta partners till Sannadalskänslan:
Dunross Stiftelse Measol

Se Sannadals SK spela via HandbollPlay

Materialpartners

Adidas

Stadium

Postadress:
Sannadals SK - Handboll
c/o Stefan Lundberg, Vantörsvägen 209
12555 Älvsjö

Kontakt:
Tel: 0703737136
E-post: This is a mailto link

Se all info