Hoppa till sidans innehåll

Läget i damlaget med Rickard

01 JUN 2021 15:40
Det har blivit dags att stämma av läget med damlaget och då med lagets huvudtränare Rickard Westerlind. Hur går försäsongen och hur ser läget ut inför nästa säsong?
  • Skapad: 01 JUN 2021 15:40

Rickard har tillsammans med assisterande tränare Nathalie Hanze endast tränat laget en säsong, som dessutom blev avbruten. Dock är ingen av dom nya i verksamheten då Nathalie spelat i damlaget många år och Rickard var verksam runt damlaget innan med damjuniorerna. Men nu pågår träningen för fullt inför deras andra säsong som tränare för Sannadals damlag.

Hur har det varit denna första säsong som tränare för damlaget?
– Tyvärr har det ju inte riktigt gått som vi hoppades på i början av säsongen. tycker vi fick en väldigt positiv start på säsongen, både träningarna och seriespelet. Sen blev det att ställa när allt stängdes ner i oktober. Men vi har tagit oss igenom en tuff period tillsammans och det är oerhört lärorikt för oss alla.

Hur har ni hållit igång under hela säsongen?
– Det har såklart handlat oerhört mycket om eget ansvar för träningen. Vi har däremot haft veckovisa digitala möten samt gemensamma träningar via videomöte. Massor med olika tävlingar i träning och annat för att motivera. Det har varit viktigt att hålla ihop laget. Sen har såklart träningen gått olika bra för alla, men överlag är jag oerhört imponerad över hur engagerade spelarna var i vår träning på distans.

Hur ser damlagets försäsongsträning ut?
– Vi tränar nu tre pass i veckan. Två pass med löpning och styrka. Sen har vi nyligen fått gå in i hallen igen så givetvis tränar vi handboll en gång i veckan då också. Det gör vi fram tills midsommar då det blir gemensamt träningsuppehåll. Då gäller det för spelarna att njuta av sommaren och hålla igång träningen själva. Sen kör vi igång i augusti igen med mer handboll för att få ihop laget och spelet tills seriestarten i september.

– Det är riktigt kul att se hur taggade alla är på träningen. Stämningen är på topp och alla känner hur mycket roligare det är att få träna tillsammans än på distans. Så har alla juniorerna kommit in bra i laget också.

Hur är läget med damtruppen? Några nya och några som lämnar?
– Som alltid mellan säsonger så rör det på sig i truppen. Några spelare lämnar för studier och andra äventyr. Vi har kvar en stark stomme och det känns positivt inför kommande säsong. Några nya spelare ansluter också och framförallt har vi fått upp ett bra gäng juniorer som tränar flitigt. Det känns kul och de bidrar verkligen på träningarna och i laget. Jag tycker det känns väldigt roligt att träna den här gruppen.

Vad kan vi förvänta oss av damlaget nästa säsong?
– Jag tror vi kan förvänta oss att vi kommer vara med och kämpa om topplaceringarna i serien, men det är inget vi fokuserar på speciellt mycket. Vi försöker hela tiden utvecklas och spela bättre handboll tillsammans. Se till att alla trivs i laget och hjälper varandra att bli bättre.

I september är det alltså seriepremiär. Exakt när får vi återkomma till. Tills dess önskar vi Rickard och damlaget fortsatt lycka till med försäsongsträningen!

Skribent: Sannadals SK
E-post: This is a mailto link

Stolta partners till Sannadalskänslan:
Dunross Stiftelse Measol

Se Sannadals SK spela via HandbollPlay

Materialpartners

Adidas

Stadium

Postadress:
Sannadals SK - Handboll
c/o Stefan Lundberg, Vantörsvägen 209
12555 Älvsjö

Kontakt:
Tel: 0703737136
E-post: This is a mailto link

Se all info