Hoppa till sidans innehåll

Läget i herrlaget med Niklas

17 MAJ 2021 10:19
Vi kollar läget med huvudtränaren för herrlaget, Niklas Palmqvist, om hur säsongen varit, försäsongen samt vad vi kan se fram emot att få se i Västertorpshallen nästa säsong.
  • Skapad: 17 MAJ 2021 10:19

Niklas Palmqvist tog över som huvudtränare för Sannadals SK Herr säsongen 2017/2018. Nu är det dags för en femte säsong när vi stämde av läget i herrlaget.

Nu tränar ni äntligen tillsammans utomhus. Hur har inledningen av försäsongen gått tycker du?
– Jag tycker att det efter förutsättningarna har sett bra ut. Vi har varit mycket folk på träningarna och alla verkar sugna på att få komma igång med träningen och att bara träffa varandra igen.

Vuxna har ju inte fått träna tillsammans sen i oktober 2020. Hur har ni hållit igång träningen fram tills nu?
– Det har varit helt och hållet individuell träning efter egen förmåga och de förutsättningar man själv hade till träning under det rådande läget. Utifrån detta tog spelarna fram ett poängsystem där man fick en viss poäng för olika typer av träning. Vi delade in gruppen i lag efter position och sedan fick alla redovisa när man hade tränat för att tjäna in poäng både individuellt och till sitt lag. Vi hade sedan digitala möten veckovis för att gå igenom veckans resultat och för att ses, sporra varandra och snacka av oss lite. Ett kul avbrott i "veckolunken".

Har alla hållit igång träningen då?
– På det stora hela tycker jag att det har fungerat bra och vissa spelare har verkligen tagit ansvar för sin träning och är i kanske bättre form nu än de var under förra säsongen, medan andra har haft det svårare att hitta motivationen att träna själva. Men tävlingen bidrog med lite extra motivation till många, helt klart.

Hur kommer försäsongen se ut?
– Vi har ju precis dragit igång den första fasen av försäsongen och det är just nu mycket fokus på grundkonditionen. Sedan kommer vi som vanligt att ta lite uppehåll från den kollektiva träningen under juli för att sedan gå in i en lite tuffare period i augusti och fram till seriestart. I augusti väntar sedan som vanligt Enköpingslägret där det bli mycket finslipning och även en träningsturnering med förhoppningsvis bra motstånd. Vi kommer säkert att klämma in några extra träningsmatcher där också, det är ju en del nya spelare som ska spelas in, men det är inget bokat ännu.

– Vi kommer nog göra en del förändringar till grundspelet i år också som behöver gnuggas in ordentligt så jag hoppas att pandemiläget förbättras så att vi kan komma in i hall i tid och får spela ihop oss ordentligt.

Vad betyder det att ni inte kunnat träna handboll inne tillsammans i snart ett halvår?
– Ja du, det är en bra fråga. Jag har aldrig varit med om ett sånt här långt uppehåll från handbollen tidigare så vi får väl se hur stor påverkan det kan ha på laget. Men jag räknar väl med att det kommer att vara väldigt mycket tekniska fel de första veckorna när vi kommer in i hall. Om man ska se något positivt med det hela så har ju spelare som dragits med lite mer långdragna skador haft gott om tid på sig att sköta om kroppen och bli spelklara.

Flera förstärkningar har kommit in i laget. Vad kan vi förvänta oss när matcherna drar igång igen?
– Jag hoppas att de kan förvänta sig en väldigt snabb handboll och ett kollektiv som spelar med mycket hjärta och glädje. Vi får ju in väldigt fina förstärkningar i år och jag tycker att vi även sedan tidigare har flera sevärda spelare som håller väldigt hög klass i division 2, men framför allt så får vi ju en större bredd och fler alternativ på varje position vilket också ger oss möjlighet att förändra matchbilder på ett annat sätt än tidigare. Sedan är det inte bara bra spelare vi får in i truppen utan bra människor som jag tror kommer att bidra lika mycket i omklädningsrummet och vid sidan av planen som de kommer att göra på planen, vilket är nästan är ännu viktigare.

Vi ser fram emot en ny säsong. Men först önskar vi herrlaget lycka till med försäsongen!

Skribent: Sannadals SK
E-post: This is a mailto link

Stolta partners till Sannadalskänslan:
Dunross Stiftelse Measol

Se Sannadals SK spela via HandbollPlay

Materialpartners

Adidas

Stadium

Postadress:
Sannadals SK - Handboll
c/o Stefan Lundberg, Vantörsvägen 209
12555 Älvsjö

Kontakt:
Tel: 0703737136
E-post: This is a mailto link

Se all info