Hoppa till sidans innehåll

Sannadal välkomnar Simon Nyberg

25 APR 2021 23:00
Niometerspelaren Simon Nyberg ansluter till Sannadals SK herrlag inför säsongen 2021/2022 senast från spel i Skånela IF i Allsvenskan.
  • Uppdaterad: 25 APR 2021 23:12

Sannadals herrlag stärker upp truppen inför kommande säsong med Simon Nyberg som senast spelade med Skånela IF i Allsvenskan som nu lånas in över nästa säsong.

Simon började sin handbollskarriär i HK Silwing-Troja och har bland annat haft ett längre äventyr hos norska HK Herulf. Men nu ansluter alltså Simon till Sannadals SK.

Hur känns det att byta från Allsvenskan till division 2?
– Känslan är bra, mitt beslutet grundade sig i, att kunna få mera tid över till studierna men samtidigt kunna träna och spela handboll.

Vad är din uppfattning om Sannadal som klubb?
– Min uppfattning om Sannadal som klubb, är att det är en klubb som är väl organiserad och har en tydlig målbild för varje lag i föreningen.

Hur skulle du beskriva dig själv som handbollspelare?
– Jag skulle beskriva mig själv som en ödmjuk handbollsspelare, som ger 100% i både match och träning.

Vad ser du mest fram emot kommande säsong?
– Det jag ser mest fram emot nästa säsong, är att självklart få träna handboll men även få spela match och förhoppningsvis ta en plats i toppen av serien.

Herrlagets huvudtränare Niklas Palmqvist är mycket glad att Simon ansluter:
– Spelare som Simon är ju en dröm för de flesta tränare att ha i sitt lag. Det är en spelare som sliter hårt och har spetskompetenser i både anfalls- och försvarsspelet. En lojal lagspelare i grunden som mer än gärna sätter andra i läge men också har både ett starkt genombrottsspel och bra skytte. Men där han verkligen glänser är i försvaret och omställningsspelet och förhoppningsvis kommer vi att kunna ta ett kliv till i vårt kontringsspel när Simon får driva på det och förhoppningsvis kunna få med sig hela laget även där.

Välkommen Simon till Sannadals SK!

Skribent: Rickard Westerlind
E-post: This is a mailto link

Stolta partners till Sannadalskänslan:
Dunross Stiftelse Measol

Se Sannadals SK spela via HandbollPlay

Materialpartners

Adidas

Stadium

Postadress:
Sannadals SK - Handboll
c/o Stefan Lundberg, Vantörsvägen 209
12555 Älvsjö

Kontakt:
Tel: 0703737136
E-post: This is a mailto link

Se all info